Свинско с картофи в дафиново мляко

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Защо да я приготвите?

Тази рецепта е една от любимите на Лора и Стоян, Съчетанието на аромати е балансирано и със сигурност ще ви хареса. Коледното ви настроение ще е отлично, а кухнята ви ще се изпълни с аромат на крехко свинско и фин оттенък на дафинов лист.

STARTING GUIDE
  • Кухня: Българска

  • Време за подготовка: 25 mins
  • Време за готвене: 20 mins

  • Общо време: 45 mins

  • Калории: 1578
  • Мазнини: 75g
  • Въглехидрати: 324g
  • Протеини: 62g

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • 1,5 кг свински гърди
  • 1 кг картофи

  • 750 мл прясно мляко

  • 6 скилидки чесън

  • 6 дафинови листа

  • 1 ч. л. пушен червен пипер

  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
  • По повърхността на свинските гърди от страната на кожата се правят тънки прорези с остър нож.

  • Месото се овкусява със сол и черен пипер и се слага в голяма тава с разрезите нагоре. Пече се 30–40 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, докато се образува хрупкава коричка..

  • Млякото се загрява на умерен огън с дафиновите листа, сол, черен пипер, пушения пипер и леко смачканите скилидки чесън.

  • Налива се в тавата при месото и се пече около час на 150 градуса, с вентилатор.

  • Картофите се обелват, нарязват се на лодки, подреждат се около месото и ястието се допича за 1 час – 1 час и 15 минути, като от време на време се разбърква.

СЪВЕТ

За да остане месото сочно  по време на печеното във фурната, трябва периодично да се полива със сосът от дъното на тавата.

Share this recipe

Subscribe & Receive A Free eBook

Responsive innovate grok latte disrupt intuitive actionable insight SpaceTeam grok. Human-centered design Steve Jobs.

We do not spam. You can unsubscribe anytime